Vinterinspiration

Snön håller i sig. Några plus på dagen, strålande sol och minus i massor på natten. Så har det varit i flera dagar nu. Men tar det något på snön? Nej, knappt inget. Man känner att våren är på gång, men den är liksom inte här än. Kanske lika bra, med tanke på att jag inte har någon fantastisk plan för allt än, men inspiration, det har jag!

Besökte stadens bibliotek, skaffade ett lånekort, imponerades av den automatiska lånemaskinen, gladdes åt att jag inte kommer att behöva ha med mig själva lånekortet nästa gång jag ska låna något, att kunna sitt personnummer och sin pinkod räcker och släpade hem en bunt trädgårdsböcker. Nu har jag suttit i soffan och bläddrat och antecknat. Det funkar! Jag skapar både intresse, kunskap och inspiration!

Vad lär jag mig då? Att man ska tänka igenom vad man vill ha. Att man ska planera det man vill ha så att man vet hur man ska ha det. Att man inte ska ge sig ut till en plantskola och köpa det som ser fint ut och hoppas att det ska bli bra, för det blir det tydligen inte då. Det ska vara planerat om det ska bli bra. Det är okej, jag gillar att planera och att göra genomtänkta saker. Så nu sitter jag här, tittar ut på snön och planerar min framtida trädgård. Hittills har jag kommit fram till att planen med att flytta undan sprängstenen och odla något biologiskt ligger fast. Sedan ska runt möta kantigt, varma färger vara nära, kalla färger långt borta och så ska man inte se allt på en gång. En gång går däremot bra att se och den får gärna leda till minst ett nytt rum, där man helst ska överraskas av något.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *