Allt står still, igen.

Lerig platå

Varför ska allt vara så svårt? Vi hade vår hastigt funne grävare här tre dagar förra veckan. Det blev inga hela grävdagar, han verkade inte jobba fulla arbetsdagar, men han var ändå här ungefär 14 timmar. På den tiden trodde man nog att det skulle blivit lite gjort, en bunt sprängstenar flyttade och att det skulle synas lite hur det skulle kunna bli det här. När helgen kom var visserligen lite gjort, men inget som kändes riktigt snyggt eller klart. Mer som ”Hur tänkte han här?” Jag vet inte om jag har för höga krav, men jag vill ha saker ordentligt gjorda. Och jag vill att det ska se ut som att det är ordentligt gjort. Jag är fullt medveten om att det är ett svårt uppdrag, men det är ju därför vi tar in hjälp, och betalar för den. Efter en runda i trädgården under söndagkvällen bestämde vi oss; vi avbryter det här. Vi kan inte betala per timme för något som vi inte tycker blir som vi tänkt oss och som vi tycker går lite väl långsamt. Man vill ju se den planerade trädgården växa fram, inte tänka ”…och hur ska vi ändra tillbaka det där så att det blir rätt då?”

Jag hade den inte särskilt åtråvärda uppgiften att meddela de avbrutna planerna i morse. Det fick bli någon timmes grävjobb till, för att rätta till ett par konstigheter från förra veckan, och sedan forslades maskinerna bort igen.

Vi är tillbaka till punkten ”Vi måste hitta en grävmaskin.”, men det känns ändå som rätt val just nu. Lite är gjort, även om alla sprängstenar fortfarande ligger i sin hög. Nästa gång får vi nog vara lite noga med att få hit någon som vet hur man flyttar stora stenar snyggt, har tålamod till det och har en maskin som klarar det.

Det är lite onödigt svårt att få till det där med trädgårdsanläggning tycker jag just nu. Hur gör man för att hitta en lämplig grävare egentligen?
Nu känner jag mig lite less på det här, igen.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *