Första dagens grävning

Efter första dagens grävning har hela vår lilla kulle försvunnit och blivit platt. Mängder av stenar har grävts upp ur kullen och flyttats bakåt mot tomtgränsen och grävts ner igen där. En stor fin fyrkantig sprängsten har placerats i tomthörnet närmast gatan. Inte planerat i förväg, men stenen verkade passa där och det ser jättebra ut. Det är hur mycket bök som helst kvar, men steg för steg ska det väl bli ordning. Hoppas jag. Det är i alla fall enormt skönt att det är igång.

Jag märkte ut våra tomtpinnar lite extra. Två av dem är överkörda av något tungt och därmed böjda och ännu svårare att hitta. Nu kan man få hjälp av några vitmålade pinnar jag har bankat ner i marken. Vi har även dragit en tråd längs med kanten mot grannen (och pratat lite med dem) för att ha lite koll på vad som är vårt och vad som är deras. Svårt att veta vad man ska göra med den kanten. Dom vill platera ölandstokar. Jag har inte det som favoritbuske, men någon blomplantering kanske? Just nu lutar det åt en rad markstenar för att markera var gränsen går och sedan en liten sluttning ner till oss. Det är höjdskillnader åt alla håll i det här området.

Kanske klarnar det lite mer under dag två hur det egentligen ska gå till. Det är lite logistikproblem med att ha en massa stenar ivägen mitt på tomten.

Maskiner på ickekulle


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *