Långsamt på väg mot planering, igen

Den här sommaren blev ju inte alls vad jag hoppats på angående trädgården. Efter grävmaskinens korta besök häromveckan kändes allt minst sagt hopplöst. Jag stirrade moloket ut på leran några dagar, sedan började långsamt hoppet och inspirationen komma tillbaka. Jag åkte iväg och köpte en ny spade och min hjärna har börjat planera igen. Jag vet fortfarande inte hur mycket det är möjligt att göra med en spade, men lite ska man väl kunna gräva runt vårt enda träd eller så. Jag har också en tydlig bild av hur jag skulle vilja ha en pergola utanför vardagsrumsfönstren, med en vägg av framtida klätterväxter mot grannen. På framsidan skulle jag vilja plantera en spiral av lavendel. Och så skulle det ju vara skönt med en uteplats att sitta på. Känns bra att det känns bra att åtminstone planera igen.

Just det där med uteplats skulle vara rätt skönt att ha redan i år, men frågan är om man orkar gräva rent så mycket för hand så att det går att bygga en. Funderar också på om det finns något alternativ till tryckträ när det gäller uteplatser. Gillar inte riktigt tanken på att dra in en massa grönt, giftigt trä i trädgården. Visst, det var väl giftigare för några år sedan jämfört med vad det är nu, men ändå. Kan man skaffa vanligt trä och behandla med något som inte är jättegiftigt på egen hand? Det verkar inte finnas någon större variation vad gäller altaner. Man gör dom i tryckträ. Punkt. Jag skulle vilja veta om det finns alternativ och sedan ta ett beslut.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *