Altan

Någon sommar på altanen blev det ju inte, men när vi hade grävare här i augusti lät vi dem även skrapa bort översta jordlagret där vi ska ha vår altan. Jag försökte ju hitta något alternativ till tryckträ, men det gick väl inte så bra. Vi fick gå med i tryckträsekten som alla andra.

Det blev ingen total prisjämförelse mellan alla bygghandlar i stan, men vi kollade med två i alla fall. Man vill ju gärna ha det hemtransporterat också och det var väl transportkostnaden från en av hembygg-giganterna som förvånade mest. Först att kundtjänstdisken inte visste vad transport av trä skulle kunna kosta. ”Det räknar dom ut på bygg när du har handlat.” Eh, jaha, men det vill jag ju veta innan jag handlar. Gick bort till ”bygg” istället och frågade där. Där fick vi ett grundpris, om man bodde en viss radie från varuhuset och sedan kom den ”säljande” upplysningen ”Då ingår ett lyft, behöver kranen lyfta fler gånger kostar det 70 kr extra per lyft.” Nä, det tyckte vi väl inte att det lät som en bra deal, alls. Det visade sig dessutom vara både lägre pris på träet och lägre pris på frakten hos XL-bygg, så det blev en beställning där istället. Inget snack om antal lyft heller, men för den som undrar så klarade dom det på ett.

Eftersom vi senare skulle bygga en liten mur så beställde vi makadam till den lite i förväg och använde lite av samma material till plintar och leceblock under altanen. Sedan var det dags för altanbyggarnybörjarna att bygga altan. Det är väl det man börjar med som nybörjarbyggare? Jag menar, det är väl knappast så att alla miljoner trädäck runt om i landet faktiskt byggs av folk som vet vad de håller på med … Nåja, det blev faktiskt väldigt bra och vi är väldigt nöjda med vår altan.

Altangräv

Reglar

Reglar2
Ett hörn som är avskuret måste vi ju ha. Det ska inte vara för lätt att bygga.
Reglar3

Trall
Det jobbas mer än det fotas när det jobbas, så det finns inte så många bilder från arbetets gång. Vi fick i alla fall ihop en stomme, fast all trall, ordning på frisen, med alla vinklar på rätt håll utan större problem, men när vi därefter skurat rent hela altanen med såpa och skulle börja njuta av vårt verk så snöar det! Snön låg kvar där i flera dagar till och med. I oktober!
Snötäckt trall

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *